De geck la sådär förra vecka((

Skulle en sluta efter en mindre bra insats så hade inte funnits många fotbollslag kvar:-)

Därför gör vi nu ett nytt försök och blir det inte bättre så lägger vi ned….
Vi startar väl med fredagens matcher då det är ont om tid. Det är nämligen BoIS dagen på söndag med fotboll hela dagen lång så tiden jag har e knapp.

Div 2 NVG
Åsebro/Brålanda – Vänersborgs FK. En match som inte kan sluta mer än med en bortaseger? Formtoppat VFK mot ett sargat hemmalag, kan det vara så enkelt? Hemmalaget avslutade vårsäsongen genom att vinna borta mot Bullaren. Sedan har de haft en tuff start i höst med idel förluster. VFK har inte förlorat sedan den 29 maj och det var ju också mot Bullaren borta! Klara favoriter är de givetvis men nu är det gräs och mycket blött och det kan väl bara gynna ÅBIF! Tippar trots det en 2:a men höjer en varningens tå .Fight i början men VFK var för starka 6-0 igen.

Div 4 Bohuslän/Dal
Lysekils AIK – Högsäters GF Här håller jag Högsäter som det klart bättre laget men LAIK gjorde en väldigt bra insats näst senast borta mot Herrestad. Jag tror inte det spelar någon roll och även om HGF torska senast mot Brålanda, om det nu var så:-) så vinner de troligen här med 1-2 bollar. 2:a
Herrestads AIF – IK Viken Två lag som fortfarande är med i racet i allra högsta grad!HAIF förlust i Munkedal och IKV vinst hemma mot Lysekil. Vårens möte i Åmål vanns utav Uddevalla gänget med 2-0 och målskyttar var givetvis Pablo och Ibbe:-) Jag tror att de vinner igen och det med 3-4 bollar! 1:a, Skit ock! 1-1 men HAIF gick upp i serieledning ev temporärt då Munkedal torska men Bengtsfors inte spelat än.

Div 5 Västra
Trollhättans Syrianska FK – Arentorp/Helås FK Arentorp på Konstgräset bör inte vålla några som helst bekymmer för Ivan & Co. 3-0 borta i våras och jag tror inte siffrorna blir mindre på Granngården idag. De måste ju ha en sån revanschlusta så det inte finns efter 2-5 förlusten senast mot Levene. Gästerna är ett fysiskt lag men hinner inte med idag. 1:a. Va händer Ivan! 1-2 mot Arentorp? Säger mer om Arentorp än Syrianska.

Division 6 Trollhättan
Sollebrunns AIK – Hjärtums IS kan väl bara sluta på ett sätt. Hjärtum gjorde nog sin bästa match för året senast de de ledde med 1-0 efter 70 ” spelade men sedan förstördes kvällen på 5″. De tar nog inga poäng idag men det kommer snart en poäng eller tre!! 1:a 4-0 till hemmalaget men jobba på HIS!!

Då kastar jag mig in i lördagens matcher med en hel del intressanta sådan också!!

Div 1 Norra.
Rävåsen IK – Skoftebyns IF Hemmalaget var starka under vårsäsongen där man bl.a slog Skoftebyn borta 3-1. Hösten har inte börjat positivt på något sätt. Laget har 3 raka uddamålsförluster och det sätter sig på “pysket”! Skoftebyn då som jag hissade i veckans pod håller en fortsatt mycket fin form och om laget hade varit det samma som senast så hade jag tippat en X2 direkt men nu är duktiga Anna Larsson så jag tror tyvärr att det blir tufft idag. PÅ form vinner Skoftebyn men nja, vete tusan?? Tror nog att det blir hemmalaget som får jubla trots svag form och halvtaskigt självförtroende. 1:a ett litet x jämte. 4-2, tidig ledning och sedan sket det sig!
Hertzöga BK – Lödöse/Nygård IK. Bortamatch igen och det borde väl betyda 3 friska in på kontot!! Ja, är tjejerna och alla runt laget så starka mentalt så får de all cred utav mig!! Jag tror helt enkelt att det blir ett Kryzz om Evelina inte vill annorlunda. Vet inte om Ronja är startklar ännu men visst skulle det betyda en del. Ronja Andersson kommer från Kungsbacka DFF men har inte fått någon match i allsvenskan än så det här passar båda parter bra. X, 2-1 och torsk på denna men föga överraskande dock.
Göteborgs DFF – IK Gauthiod Ja, inga träd växer till himmelen och jag är rädd för att det inte blir den femte raka segern då de gästar ett starkt GDFF. Hemmalaget har inte gett upp hoppet om seriesegern ännu och jag tror att andraplatsen kan vara viktig och då gäller det att man har så många poäng som möjligt. 1:a, Så djäkla starkt av gåttjod tösera. 1-0 borta å återigen undrar jag varför inte formen fanns där i våras?

Damer div 2 NVG
Trollhättans FK – Bullarens GoIF. Här är det bara 3 pinnar in till Måns å tjejerna som gäller. Under hösten har laget äntligen börjat göra mål 10-2 på två matcher och då har det varit mot skapliga lag. BGoIF var väldigt tight under de första matcherna men här kan de inte ställa till någonting utan jag tror på 4 – 6 måls vinst för FK. 1:a 2-1 och troligen mkt tuffare än vad Måns och tjejerna räknat med. Nu var det 3 pinnar som gällde å de fiskade de hem.

“De har bättre form nu än i våras”

Div 3 Norra och derbylördag!
Wargöns IK – Vänersborgs IF Det skiljer en placering samt 6 poäng mellan lagen där gästerna har fortsatt chans på kvalplatsen men troligen inte hemmalaget. Kan det bli den avgörande faktorn, tro? Ja, kanske, om det inte hade varit derby och en sådan lust till revansch från brukstösera! VF vann vårmötet med 3-2 i en tuff och ibland lite ful match. Tror det kan bli något liknande igen men den här gången tror jag WIK vinner. De har bättre form nu, än i våras, trots storstryk senast. Tufft å hårt blir det säkert igen och WIK kan spela bort VIF från en ev kvalplats därav tippar jag en etta, annars håller jag VIF som det lite bättre laget. 1:a. Nä, fel ute igen men som sagt VIF är klart bättre denna säsongen. 1-2!

Div 2 Norra Götaland
Stenungsunds IF – IFK Uddevalla. Sett till tabellposition, pengasituation, prestation samt den mentala styrka så vinner Stenungsund detta. Man har det där flytet som lag har när de ligger i toppen och troligen har förtjänat genom bra träning under vintern!? Ja, allt annat än en 1:a skulle överraska mig. 2-1 och tuffare än vad jag trodde på förhand.
Vänersborgs IF – Nordvärmlands FF Ett Vänersborgslag som har storform och tagit två raka segrar! Kan det bli en tredje? Ja, kanske, laget vann vår mötet borta med 3-2 efter ett hattrick av Marcus Johansson. Nu har nämnde Johansson fått en lekkamrat av stor klass jämte sig så chanserna är stora! Jag vill dock varna för att NVFF trivs klart bättre borta än hemma. De har varit i Vänersborg tidigare och vunnit så det här blir inte en lätt match för VIF. Jag tror på X men garderar faktiskt med en 2:a. Givetvis hoppas jag på VBG seger men är imponerad av NVFF bortaspel 3 segrar på 4 matcher. Ja, kryzzet satt och även min varning på NVFF bortaform vad nära att ge resultat. Marcus igen räddade en poäng.

Det står la kryzz på den här matchen eller?

Div 3 Mellersta Götaland
Gerdsken BK – Ödsmål IK Två lag som fightas i olika delar av serien. I våras blev det en enkel seger för GBK ( 4-0 ) men sedan dess så tycker jag att ÖIK har rest sig. ÖIK var nära att snuva BoIS på konfekten i senaste matchen och är ett bra bortalag! GBK inledde hösten genom att besegra Ahlafors borta (5-2) och då var troligen seriesegern/kvalplatsen klar? Två mindre bra insatser efter det och de kommer troligen få fullt upp med Uddevalla gänget. Tips? Trolig 1:a men garderar med kryzz!! 2-1


Melleruds IF – Främmestads IK. Det står la kryzz på den här matchen eller? Två lag där båda måste vinna slutar väl alltid med kryzz? Formmässigt är hemmalaget klart bättre men FIK kan man aldrig räkna bort. Nu spelar de för första matchen i år med kniven på strupen vilket MIF har gjort hela året så det skall bli intressant och se hur de hanterar det. X MIF klart bättre 4-1 och lite det jag befarade hur FIK hanterar situationen.

Division 4 Södra.
Ulricehamns IFK – IFK Trollhättan. Det skiljer 20 poäng och 33 mål mellan lagen. Ett starkt hemmalag mot ett svagt bortalag. Ja, det finns väl inget att fundera över? Jo, faktum är att IFK Thn studsade tillbaka lite i våras mot just Ulricehamn (2-1) och tog sedan tre raka efter det. Kan det hända igen? Kan blixten slå ned två gånger på samma plats? Jag tror att IFK Thn kan skrälla men hjärnan säger ändå 1:a. 7-0 å det går ……

Corner har starka forwards med rutin så se upp

Division 4 Västra.
FC Corner – Halvorstorps IS. Hemmalaget kommer från 4-4 borta mot Edet och HIS vann derbyt mot TIF. Corner är ett riktigt sketlag att analysera! Ena dan upp nästa ner. HIS imponerade stora stunder senast och presterar de i närheten av det så vinner de. Corner kryzzar mycket hemma och det får bli mitt grundtips men garderar mkt tidigt med en tvåa. Corner har stora starka forwards med rutin så se upp!! X garderat med 2:a Trots tidigt mål i rumpan så vände HIS och segern var odiskutabel till 4-2 till Halvors!!!
Levene/Skogslund – Edet FK. Hemmalaget spelade ut Syrianska senast medans EFK åkte speedway. Säker seger för EFK i våras men det är väl allt positivt man kan säga om lagets säsong hittills!? EFK har inte vunnit borta i år och nu när det gäller säger jag: Plötsligt händer det!! Tror på Edet vinst MEN detta beror mycket på hur laget kan komma att se ut annars vete tusan…Ja, det svänger i speedway igen. 2-2 blev det å återigen ett kryzz. Dom dom dom dom dom, nu måste det bli 3 poäng eller vill man spela i 6:an?

Division 6 Trollhättan.
Lödöse/Nygård IK – Trollhättans FF. LNIK måste ta en trea om de vill hänga med i den absoluta toppen medans TFF kan gå ut å spela utan någon press! LNIK inte så starka hemma mot ett TFF som är starka borta, endast förluster mot St Mellby och Elmer/Fåglum. LNIK vann mötet på Edsborg med 1-0 och får gälla som favvisar här också men kryzzet är nära till hands! 1:a å ett litet x 1-0 å kampen om kvalplatsen lever!
Wargöns IK – Stora Mellby SK. Jaha, då kan serien avgöras idag med 6 omgångar kvar och tillika 18 poäng! Vårens möte slutade 2-1 till Sankt Mellby och jag tror på ett liknande resultat även denna match, fast till hemmalaget. Gästerna har släppt in 4 mål varav 3 på bortaplan så…1:a 2-0 Nu skiljer det bara 5 pinnar men vart fan skall St Mellby tappa dem? Hoppet lever om serieseger men kvalplatsen måste bevakas.

Då slänger vi oss in i söndagens respektive måndagens matcher!

Div 1 norra Götaland
IK Friscopojkarna – IK Rössö. 2-1 i Uddevalla till IKR men nu är det borta plan och då mot ett starkt hemmalag.