Hepp, här går d inte å ligga längre!

Då var det dags att starta upp höstsäsongen på allvar. En säsong som är kortare än våren, så bäst jag skyndar mig. Här kommer i alla fall veckans analys! Vi börjar me fredan va?

Div 2 NG IFK Uddevalla – Torslanda IK Ja, Kamraterna från Uddevalla idag gäller det! Tyvärr verkar det som om Söderqvist är indisponibel idag vilket gör det lite mer spännande:-( I nuläget har de 3 poäng upp till kvalplats (VIF 15p) och 2 poäng ned till TIK (10p). IFK har en seger på hemmaplan och Torslanda har inte vunnit än på bortaplan. Vårens möte vann IFK med 3-1 efter mål av Linus Skarin 2, och Söderqvist 1. Måste bli vinst och jag tippar därefter 1:a inget odds på NB. Helt fel ute då gästerna vann med 1-0, snart ….
Div 4 södra. IFK Trollhättan – Sätila SK. Ja, vill inte lägga någon press på Kamraterna men om de vill känna sig bekväma inför resterande omgångar så måste det bli vinst här. SSK har inte vunnit borta i år utan har två oavgjorda (Kinna, TFK). Laget har ryckt upp sig under slutdelen av våren och upptakten av hösten så det blir ingen Walk In The Park direkt. Hemmalaget har varvat hela året gällande bra respektive riktigt dåliga insatser. Nu var det ju inte frackt senast så det borde betyda att det blir en bra insats idag. 1:a tyvärr inget odds på NB. 1-1 å ingen vinnare!
Div 4 Bohuslän/Dal Munkedals IF – Herrestads AIF vilken het match! Denna kan vara helt avgörande för hur många som kommer att vara med until the bitter end. HAIF är obesegrade på bortamark men jag känner en viss tveksamhet till om den nollan håller sig efter dagens match? Båda lagen kommer från seger. Jag tror att det blir allt jämnare i serien. Hemmalaget vinner med 3-1. 1:a Seger Munkedal 2-1
Div 5 västra Sjuntorps IF – Trässbergs BK, 2-2 i våras efter underläge 0-2 efter en timmes spel. Viktor J reducerade å Lell Tigern kvitterade i 85″. Flötet som vi kallar Trässberg, har haft det tufft med å vinna borta (Edet och Vedum) vet man inte var man har. Jag vill väl inte varna direkt för dem då de beger sig till Sjuntorpsvallen. Hemmalaget har inte förlorat hemma denna säsongen, senast de förlorade var mot Levene/Skogslund utav alla lag den 22 september förra året. Hur som så är det här en viktig match för båda lagen. För hemmalagets del gäller det att befästa serieledningen då Vara möter svåra Nossebro borta. ( Vara har en del avbräck sedan i våras så… För gästerna gäller det att ta sista halmstrået om de vill vara med och kriga om segern. 1.a men en liten varning:-) Ja, jag varnade lite å 1-1 blev det å tillika två förlorare då Vara vann 3-1.
Div 6 Trollhättan Lödöse/Nygård IK – Åsaka SK bortamötet på Åsevi slutade 1-3. Här ledde ÅSK från minut 3 till 44″. Båda lagen har blivit bättre sedan dess och LNIK:s förlust senast mot WIK är inget att säga något om. Klart att hemmalaget är klara favoriter men men. Två spelare att hålla koll på är Kennerholt i hemmalaget och Wikman hos gästerna. Målgaranti om de spelar. 1:a. LNIK vinner med hela 7-0

Ja, vi kör väl lördagens matcher oxå så är de gjort.

Div 1 NG Lödöse/Nygårds IK – Orust FC Ja, här måste väl den första hemmasegern komma ändå? Efter 5 oavgjorda och 2 förluster så är det väl dags att bryta förbannelsen över Alevi! 5-1 blev det i våras och efter att LNIK hållit nollan i fyra matcher i rad så blir det antingen 0-0 eller en enkel 4-0 seger. Tror på det sistnämnda. 1:a Käftsmäll och Orust första seger, LNIK:s 100 knäskada och frågan är vad det beror på? Minns vad jag sa i podden:-(
IK Gauthiod – Hertzöga BK Gästerna fick en poäng hemma senast mot Skövde KIK (1-1) samtidigt som IKG kommer från en 3-0 seger på Orust vilket kanske inte är så imponerande. Hemmalget är det klart bättre utav de två och troligen blir det 3-5 bollars övervikt för dem MEN de har svajjat hela säsongen så vem vet? 1:a 6-1 till hemmalaget och nu känner man fan att Ni inte var på g under våren!
Skoftebyns IF – IK Friscopojkarna Det verkar som om laget från Nysätra börjar och hitta rätt efter en strulig/konstig vår. Vi vet att gästerna är otroligt starka på hemmaplan, trots detta vann SIF med 2-3 i våras. Laget är rätt beskedliga borta dock. Två riktigt bra hemmainsatser så här långt i höst borgar för en tredje. 1:a men garderar med kryzz!?3-0 och nu säkrade man kontraktet. Dagens uppvisning hintar om en bra höst!

Div 4 NVG Hisingsbacka FC – Trollhättans FK 5-0 hemma och det borde vara klart på förhand då? HFC har en torsk hemma (IKZ 2-5) så det är inte bara att ställa ut dojjorna. Nu vet jag att såväl Måns som tjejerna är oerhört seriösa så inställningen bör inte vara några problem. De har ju varit lite si å så med målskyttet men efter 6 gjorda mål senast så kanske det har lossnat!? Måste bli en vinst då de andra topplagen går som tåget och jag tror att de får sjunga hem i bussen. De vinner med 3-4 bollar. 2:a. TFK åker hem med en stensäker 4-0 victoria och kampen fortsätter:-)
Skepplanda BTK – Åsebro/Brålanda IF Hela 9 mål blev det i vårmötet 4-5 med ÅBIF siffror först och jag tror faktiskt inte att det blir så många mål denna gång. Båda lagen har lyft sig rejält det sista och kommer från 2 bra insatser båda lagen, förvisso blev det 1-5 för ÅBIF senast mot topplaget Vallen. En svårtippad historia men när jag klämmer lite på matchen känner jag att 3 poäng stannar kvar på Forsvallen. 1:a Väntad hemmaseger 3-0 och ett par kliv uppåt i tabellen.

Då hoppar vi över till Herrfotbollen som utspelar sig denna lördag.

Div 1 Södra Eskilsminne IF – IK Oddevold Ja, nu hissade jag ju IKO i poden senast så det kan väl bara gå åt hel….? Sån djäkla viktig match för Uddevalla gänget så det finns ju knappt. EIF kommer från en 3-1 seger mot Kristianstad borta men även en 2-2 mot Värnamo i upptakten. Gästerna har verkligen fått ordning på saker och ting. Två segrar och 7-1 säger väl en hel del tycker jag. IKO vann hemmamötet med 4-1 och jag tror att de även tar minst en poäng nere i Helsingborg. 2:a men garderar med Kryzz. 2,85 på en tvåa och 3,35 för kryzz i nuläget!Mm allting har ett slut sägs det och i Helsingborg tog höstens form ett förhoppningsvis tillfälligt uppehåll. Torsk 4-1.

Div 2 NG IFK Åmål – Vänersborgs IF Båda lagen kommer från var sin seger vilket inneburit att avståndet ner till Uddevalla som ligger under strecket växt. VIF imponerade stort då de återigen slog tillbaka ärkerivalen VFK senast. Hemmalaget tog en meriterande seger mot Vårgårda IK senast och får gälla som favvisar här. IFK vann vårmötet (2-1) men jag är inte lika säker på att det blir repris på det. Otroligt viktig match för båda lagen så ett Kryzz känns närmast men hoppas på att VIF kan ställa till det! Kryzz med en liten 2:a som gardering. 3:55 på X och 2:70 på en tvåa. Seger till VIF med 2-0!! Viktigt!!!
Vänersborgs FK – IK Gauthiod 2-8 i våras!! Hörde Ni 2-8!? Nja, så enkelt kommer det absolut inte att bli denna gången men jag är övertygad om att gästerna hänger på de övriga i toppen. Dock blir det tuffare denna gången som skrivit. VFK gjorde en strålande insats mot FCT i DM nu i veckan och det kan just vara den insatsen som ligger dem i fatet imorgon. IKG bör vinna för att det skall bli en rolig höst medans VFK ligger stabilt i mitten av tabellen. 2:a 1:52 Jämn match om man får tro de som var där men ett övertag till IKG. 2-1 och allting klart men i 90+ så kvitterar VFK . Surt för IKG där seriesegern nog rök men trevligt för VFK som haft en bra vecka.

Div 3 MG Främmestads IK – IFK Falköpings FF Hemmalaget har tagit 1 pinne sedan de slog Skoftebyn för 6 omgångar sedan. Nu ställs det mot ett lag som kan slå alla lag i serien utom ett:-) vilket gör denna matchen så svårtippad. FIK berömde vi mycket under våren men sedan dess verkar det som om det gått troll i skiten. När nu är det blåställ på igen för det sköter sig inte själv det här. Tror det blir en tuff match där IFK:s långa spel kan ställa till det hos hemmalaget. Tror på ett Kryzz men nja, jag vet inte(( Kryzz 4:30 Nä, som jag befarade så har FIK hamnat i riktigt dålig form eller så är smekmånaderna över. Förlust med klara 0-3.
Skoftebyns IF – Holmalunds IF Båda lagen kommer till denna kamp med en seger i ryggen. Tyckte väl inte att något utav lagen imponerade så mycket då de mötte lagen som ligger 11 och 12. Jag är inte imponerad av HIF men tydligen gör det ju något bra eftersom de är med i toppstriden. Det kan bli tre Elmanders på lördag och om Johan är med så kan det ställa till det lite. Skoftebyn vann vår mötet med 1-0 och jag håller de som det bättre laget även i denna match. Det är 4 lag som slåss om kvalplatsen bakom de troliga seriesegrarna Ahlafors. En seger här vore guld värt då Gerdsken rullade mot Alingsås idag 0-2. Jag hoppas och tror på tre pinnar till Nysätra men som sagt det finns en kille som kan vara skillnaden!? 1:a 1,81 0-0 men siffrorna ljuger lite då det skapades chanser från båda lagen.
Ödsmål IK – Trollhättans BoIS Hur många chanser skall man få? Ja, hemmalaget har börjat växa i div 3 kostymen nu och man vann mycket imponerande mot Alingsås IF/FF senast på bortaplan. BoIS har en seger på bortaplan och detta också just mot nämnda AIFFF. Jag tror att detta blir en tuff batalj likt den på Torsbovallen 1-1 efter att BoIS i stort sett spelat ut ÖIK i första MEN sedan blev det tvärtom i andra. Tyvärr för båda lagen så tror jag det blir ett liknande resultat igen. Kan Chrisse stå? BoIS får iaf tillbaka mycket viktiga spelare inför lördagen. Kryzz 3,95 Ja, äntligen ville bollarna trilla rätt igen! 3-1 och en mycket betydelsefull seger för Böjs. Nu väntar Skoftebyn på söndag så där behövs nog ingen laddning.
Melleruds IF fick idag stryk borta mot Ahlafors 1-3 och det är väl inget att säga om då de har andra matcher de måste vinna.

Div 4 Södra Kinna IF – Trollhättans FK Ja, snart börjar goda råd bli dyra för FK. Man har återigen gjort hedersamma insatser men det har ju tyvärr inte inbringat så många poäng. Tungt å torska i 94″ mot ett topplag och nu skall man återigen ställas inför ett mycket starkt Kinna. Dock är laget bättre borta än hemma så vem vet. KIF fick med sig en poäng mot Göta senast men är alltjämt med i kampen. Om nu spelarna i TFK är tränade så att de orkar med så här många matcher på kort tid så kan de skrälla genom att ta 3 pinnar med sig hem i bussen. Är de d? Nja, tror ändå att ett Kryzz ligger närmast till hand och efter det en etta. Kinna vann med 3-0 på STIP i våras. Kryzz och gardering 1:a Inget odds släppt. Förlust 0-5 för TFK, ingen rolig historia.

Div 5 Västra Edet FK – FC Corner Ja, nu gäller det verkligen att vinna då man möter ett lag som man kanske skall ha efter sig när serien är slut. Då gäller det verkligen att man vinner idag. De har ett bra lag men saknar tro på det de gör. Normalt så vinner de med 3-4 bollar men nu är ju inte allt normalt i fotbollens värld. 1:a Det svänger i speeway! Edet ledning 1-0, 2-1 samt underläge 2-4 så blev det till slut 4-4. De behöver trepoängare nu!!

Div 6 Trollhättan Trollhättans FF – Wargöns IK Båda laggen tog riktigt bra vinster i senaste omgången. TFF vann mot SAIK borta, iofs så är SAIK svaga hemma och TFF starka borta men ändå!! WIK vann kampen om kvlplatsen mot LNIK. Gästerna har även en revansch att uthämta här efter förlusten i våras, kommer Ni ihåg cykelsparken? Jag tror att de får den idag och vinner på Edsborgs B plan, som är finare än alla andra planer i stan:-(. Yes, seger för gästerna 4-2. WIK har kopplat ett litet grepp i jakten om kvalplatsen.

Så är det å så får de bli! Ses igen under söndagen då jag kollar på de matcherna samt måndagens:-9

Div 1 NG IK Rössö – FC Alingsås United Skall serien dö på Rimnersvallen eller skall den fortfarande pyra lite i alla fall? Gästerna vann 3-1 i våras men jag känner att IKR har blivit snäppet bättre samtidigt som FCAU inledde höstsäsongen med en 0-3 nere i Göteborg. Börjar de få lite torskfrossa tro? De är ändå såpass bra så jag räknar med att de nöjer sig med ett Kryzz denna gången. IKR kommer givetvis gå för det och ibland slår form klass. Svårtippat som tusan men tror ändå på ett Kryzz. Gästerna vann med 3-2. Segermålet kom i 91:a minuten!!


Div 2 NVG Vänersborgs FK – Ytterby IS i nuläget är det fyran mot tvåan som gör upp om vilket lag som skall hänga på Vallen och TFK. Det skiljer 5 poäng mellan lagen men då har VFK spelat 2 matcher mindre än YIS. Gästerna vann med klara 5-0 i våras men det är 3 1/2 månad sedan och myxcket har häntt sedan dess. VFK har fått till det försvarsmässigt och släppt in 4 mål sedan den matchen samt hållit nollan i de tre sista. Båda kommer från segrar och således med gott självförtroende. Jag tror att unga VFK vinner denna matchen och får revansch på Ytterby. 1:a 1-0 till VFK vilket var en stark seger!!


Div 3 Norra IFK Emtunga – Vänersborgs IF Ja, det slutade 6-0 till VIF tjejerna i våras och det är väl där någonstans skillnaden ligger mellan lagen. Dock har vi sett att man inte får underskatta något lag fördå kan det bli tuffare än man tänkt sig. Givetvis vinner VF detta och om de går för det med liknande siffror som i våras. Slappar de så blir det en uddamålsvinst men vinner gör de. 2:a Bortaseger med 5-0.

Division 1 södra FC Trollhättan – Tvååkers IF Mm, efter 9 insläppta mål på två seriematcher samt en förlust i DM mot division 2 laget Vänersborgs FK så gungar det betänkligt i den under våren så stabila båten. Vet att Mogren är avstängd, Fidde tillbaka men det som oroar är väl att såväl Johan som Alex haltade betänkligt efter matchen i onsdags. Tveksamt?? Hur som så gästas de av seriens näst bästa bortalag med bara en förlust så här långt ( Utsikten borta i premiären). FC vann bekvämt borta med 2-1 där reduceringen kom i 90+3. Det gäller i förstahand att hålla tätt bakåt vilket är TIF:s starka sida på bortaplan så den här matchen kan bli passiv, tyvärr. FC har en starkare offensiv men inte snabbare. FC får hålla koll på Alexander Johansson!! Efter att ha sett FC i de 3 senaste matcherna så går det tyvärr inte att tippa på dem men hoppas kan man alltid göra. Jag tror att det blir 3 raka förlusten i höst. 2:a 2:65 Sista 25 bäddade för dessa oerhört viktiga 3 poäng och Cindrics mål gick ju inte av för hackor.
Ljungskile SK – Assyriska Turabdin IK 11 Maj var senaste förlusten för LSK då ett starkt FCT slog tillbaka dem. Sedan dess har det gått 11 omgångar innehållande 9 segrar och 2 oavgjorda. Stark insats senast av LSK och jag kan inte tänka mig att de vill avbryta den fina sviten mot ATIK som slog FC med 4-1 i höstupptakten. Tror på en stark etta och 2 kassar av JJW, 1:a 1:37


Division 4 Södra Göta BK – Kronängs IF Återigen gästar ett topplag Ryrsjövallen och återigen är det ett lag från Borås trakten. GBK är starka hemma samtidigt som KIF är seriens bästa bortalag. Vårens möte slutade med en 3-1 victoria för KIF. Sägas skall att Göta gjorde en riktigt bra match där man höll 1-1 fram tom kvarten kvar då de drog på sig en onödig straff. Sedan fanns bud på kvittering men i 90+3 avgjordes matchen. Jag är inte främmande för att det kan bli ett Kryzz igen men nog känns KIF som det bättre och mer motiverade laget för tillfället med tanke på tabellposition? Kryzz garderat med 2:a
Limmareds IF – Skepplanda BTK Nja, så där insatser i slutet av våren och inledningen av hösten för SBTK, detta till trots att de vann 3-0 senast mot Rydboholm. 3-1 slutade vårens möte. nu en match de måste föra och om man skall slå SBTK så får det nog bli genom att kontra bort dem. Givetvis är matchen viktig för båda lagen LIF i botten och SBTK i toppen. Vinst för LIF så tar de sig förbi Sätila och ev FK, vid borta seger så är det fortsatt serieledning för SBTK. 2:a Imponerande 3-0 till hemmalaget och kontraktet säkrat!!


Div 4 Bohuslän/Dal Brålanda IF – Högsäter GF Två lag som inte har annat än äran att spela för. HGF i mittens rike och BIF klart sist med endast en inspelad pinne så här långt. Givetvis så gäller Högsäter som stora favoriter men det blev “bara” 4-2 i våras efter de haft ledningen med 4-0 efter dryga halvtimmen. BIF ser klart bättre ut nu i höst och senaste matchen mot Viken var ytterligare ett steg i rätt riktning. Klar 2:a men måste säga att jag unna Fredriksson och Co en tre poängare!YES! Här kom den då äntligen!! 3-1 till Brålanda!!
Håfreströms IF – Kungshamns IF Hemmalaget spelade bort sina chanser att tillhöra den absoluta toppen senast medans KIF är i allra högsta grad med i den samma. Motivation slår ut mycket och då KIF vann hemmamatchen med 4-0 så tror jag det kan bli något liknande igen. Det beror också på vad HIF mönstrar för lag. Otroligt svårtippat men en 2:a som utgång iaf. Starkt lag och en enkel hemmaseger 4-0!!

Div 5 västra Halvorstorps IS – Trollhättans IF Ja, det är de enda två klubbar jag spelat i om man räknar bort IFK Thn men då var jag tränare:-) I våras räknade alla med en tuff och kanske lite ful tillställning!? 1-1 och shjuu gula kort säger kanske en del. Nu har TIF tappat Erik Johansson seriens överlägset bästa spelare med allt vad det innebär. HIS gjorde en mycket bra match borta mot Vara senast och enligt kusinen min så var de värda en poäng där. Det var inte TIF däremot senast mot Edet FK men tog vara på gästernas vinnarrädsla. Jag tror på HIS i denna kampen men den kommer återigen att bli mycket jämn och kanske shjuu gula kort även på måndag? 3-2 till >Halvorstorp.
Levene/Skogslund IF – Trollhättans Syrianska FK När Sjuntorp tappade poäng i fredags så finns det bara ett resultat Trollhättelaget kan vara nöjda med mot Levene. Hemmalaget kryzzade borta mot Corner 2-2 senast och TSFK vann med 2-0 mot Vedum. Klart jag tror att laget från Trollhättan vinner men jag gör som vanligt. Varnar för nummer 10 i LSIF!! 2:a Oj då! Vad hände här då?? 2-5 för TSFK??

Division 6 Trollhättan Upphärads IS – Alvhems IK Ja, två lag som inte sätter fotbollen först i sina liv men likt förbaskat tycker det är roligt att spela och hålla igång! UIS gjorde en stark insats senast då man slog tillbaka ÅSK i derbyt 2-0, Alvhems match mot Hjärtum blev uppskjuten och nytt speldatum kommer där. Jag tror att hemmalaget är allt för bra så kan inte tippa annat än en klar 1:a. 6-2 till UIS.

Ja, det var väl allt för denna veckan och som vanligt vågar Ni så ses vi eller hörs i KRK poden:-)