Ja vänner! Klockan klickar obönhörligen mot 24:00!

Ja, det är 4 omgångar kvar i de flesta serier vilket gör att de kommande veckorna blir oerhört intressanta för alla. Ingen serie är avgjord såväl i töpp som i bött. Däremot så är vissa lag redan ur sin serie och andra lag har det bra förspänt att ta klivet upp.

Hösten är kommen och det med en liten regnskur:-) Nu spelas nästan alla matcher på helger så det är ett gäng att ta hand om. För omväxlings skull så börjar jag med nedifrån!

Div 6 Trollhättan Först nu konstaterade jag att det skall spelas 18 omgångar i denna serie vilket innebär 5 matcher till och 15 pinnar att kriga om.
Lödöse/Nygård IK – Hjärtums IS, Hjärtum slog Alvhem näst senast men hade ingen chans mot topplaget WIK. Nu ställs man återigen mot ett lag som aspirerar på de övre två platserna även om man är 3 pinnar ned. Jag pratar om LNIK som kunde gått segrande ur striden mot serieledande St Mellby senast men fick nöja sig med X. Här måste det bara bli tre poäng och jag ser heller inget annat framför mig. 1:a
Sollebrunns AIK – Alvhems IK, ja det är ju inte mycket som talar för AIK här så ja, man får göra det bästa man kan. 1:a
Åsaka SK – Elmer-Fåglum IK, Nja, det blir tufft det här för ÅSK. Man möter det lag som gjort näst mest mål samtidigt som man är snåla bakåt. ÅSK chans ligger i om gästerna gett upp hoppet om en kvalplats. Tveksam till det och tror på tvåa men garderar med ett kryzz.
Trollhättans FF – St Mellby SK, Förlust i Brynet eller på Brynet eller vad det nu heter i våras 0-4 för TFF. Ja, visst är gästerna stora favoriter men jag har sett större favvisar lägga. TFF har skaplig form å det är press på gästerna. Högst trolig 2:a i grunden men man vet aldrig:-)
Wargöns IK – Upphärads IS, ja, två lag med två olika förutsättningar och WIK går inte på den finten en gång till utan given 1:a

Division 5 västra.. En hel del intressanta matcher gällande det nedre strecket i helgen och kanske får vi räta ut en del frågetecken också.
Edet FK – Halvorstorps IS. Edet vann för första gången på 720 veckor känns det som men den var övertygande. HIS har visat en höstform som heter duga men man la senast mot Levene och min spontana känsla är att lagen möt i from barometern. Dvs Edet upp och HIS lite ner. Nu hjälper det ju inte alltid men jag tror på en 1:a Ja, det var match i 30 sek kändes det som 9-0 till slut.
FC Corner – Sjuntorps IF. Sjuntorp vann hemmamatchen med 4-2 och då kan jag feldela att de målen kom i två shook eller vad det heter. 1-1, 2-1 57″-59″, 3-1, 4-1 68″-69″. Ja, de är det klart bättre laget men nu skall man och spela på en sketplan i mina ögon om de inte gjort om den sedan 1904. Pressen har de på sig att vinna men samtidigt sitter de i en skön sits där de har råd att tappa en pinne. Corner en lördag borta är jobbigt men jag tror att de löser det! 2:a
Trollhättans IF – Vedums AIS. Gått tungt ett tag för Visar och TIF men nu har de chansen att få lite luft under vingarna igen. VAIS som huserar absolut på den sista platsen gästar. 3-1 till TIF efter hattrick av Christof i våras. Det enda orosmolnet jag kan känna är att VAIS kryssade senast mot Vara men ändå har jag svårt att se att de kommer med samma inställning till denna matchen. 1:a å ett litet x vid sidan av:-)
Trollhättans Syrianska FK – Trässberg FK. I våras fick TSFK torsk mot”Flötet” med 1-2 trots ledning efter 2″. Det hemmalaget har visat upp under de senaste tre matcher talar absolut inte för att de skall vinna denna match. Gästerna tror jag inte har gett upp hoppet efgter Varas X senast om en kvalplats. Har dessutom Vara kvar att möta men i dagsläget skiljer det 4p och för Vara väntar ett derby mot Arentorp. Tror på en 2:a här.

Div 4 Bohuslän Ja, Ytterligare en serie som är långt ifrån klar vad det gäller uppflyttning även om Bengtsfors har skaffat sig ett bra utgångsläge.
Herrestads AIF – Högsäters GF. Nja, HAiF:s form har sviktat på slutet och jag vete tusan om de inte hade serieledning där ett tag när det började hacka. 1-1 i våras efter sen kvittering HGF. Gästerna slog Viken på hemmaplan senast och har nu läge på topp 5. Nä, allt talar för Unda laget men ibland slår form klass som vi sagt tidigare. 1:a 5-1 blev det till slut och HAIF upp i serieledning. Nu vet de hur de skall hantera situationen kan tänkas å då är det med efter 1980 minuter plus tillägg.
Brålanda IF – Håfreströms IF. Ja, BIF har växt här under hösten som de värsta vinteräpplen, ja, eller, inte. Skit samma! HIF har en sådan form för tillfället att de skulle rå på vilka div 2-3 lag som helst tror jag! Helt bört e dom inte på en topp tre placering och här tror jag de är klassen bättre! 2:a
IK Svane – Munkedals IF. Gästerna måste minst ta en pinne om de skall ha en chans på topp två. IKS spelar för sköjs skull å ibland är det hur bra som helst med rätt inställning vilket jag tror de kan ha. Tippar kryzz men gaddar med en 2:a

Division 4 Södra. Den har varit lika jämn fast på olika sätt sedan omgång 1. Nu börjar det te å bli varmt under föttera!
Trollhättans FK – Rydboholms SK. Ingen tvekan om vilket lag som är bäst i grunden men Stark 4-1 det hjälps ju inte alltid. TFK kommer stärkta av derby vinsten mot IFK i helgen men undrar om inte gästerna har än större kam. De slog då serieledande Ulricehamn i helgen. Senast vände FK ett 0-1 underläge till 2-1. Poängen är aningen viktigare för FK än RSK! Konstgräs? Nja spelar inte RSK på det i vanliga fall? En oerhört viktig kamp som jag tror slutar med … Vete tusan alltså! Inte imponerad av segern mot IFK med det kanske gav gro i backen? X Stark 4-2 vinst för TFK och nu ser läget bättre ut men mycket återstår. Sköna poäng dock!!
Skepplanda BTK – Kinna IF. Här gäller det i första hand att inte falla i KIFs fälla men det har SBTK nog full koll på. Vårens möte fixade de i 80″ innan 1-1 kom något slumpartat har jag för mig. Nu är det helt andra förutsättningar som gäller och då menar jag verkligen det. Matchen i våras var en av alla andra matcher känns det som men nu!! Kinna måste vinna om de vill vara med i racet! SBTK bör vinna om de vill hålla undan för Ulricehamn som har Limmared hemma. Inte så lätt men Sandared vann igår å ligger poängen bakom i dagsläget. Svårt men tyvärr känns det som en 2:a. Överbevisa mig SBTK!!
Sätila SK – Göta BK. Hemmalaget bör vinna då matcherna i helgen ser ut som de är. Göta däremot har ju en go feeling nu och det “går bra nu” som någon sjöng. SSK lagom bra hemma, GBK visat sig stabilare borta under de sista matcherna. Kan hjärta slå hjärna? Nja, tror på ett lika resultat här X.
Gällstad FK – IFK Trollhättan. Åter igen så är det Pjuu alltså. Förlust i derbyt senast och det verkade nästan som om luften gått ur, kanske redan innan den matchen. IFK har vunnit en match borta i årets serie och det mot just TFK. Gällstad bört, ett lag som verkligen är croupier. IFK:S borta facit det sista är 4 matcher 0 p och 3-23. The bottom is nådd, eller? Nu tippar jag en 2:a med hjärtat!!

Division 3 Mellersta Götaland. Ja, alla vet ju att det blir tunnare luft ju högre upp man kommer:-). Återigen en serie där vi har lag som kan avgå med en guldpeng men också lag som kan åka ur.
Trollhättans BoIS – Ahlafors IF. Hemmalaget var inte bra senast och det kan finnas orsaker till det men absolut inga ursäkter. Tabeller kan ljuga men , fan vet. AIF verkade ha lite nerver senast mot Holmen och jag tycker inte de var bra. AIF leder ju serien å Böjs ligger 10:a under strecket. Kan väl bara sluta på ett sätt eller? Nä, faktum är att jag tror TBoIS kan hjälpa sig själva och Skoftebyn. Blir det gräs, vilket vi hoppas kan jag nästan garantera hemma vinst. Lite osäkrare på KG. Åter igen får hjärtat tala. 1:a
Melleruds IF – Gerdsken BK Mm, 0-4 i Alingsås i våras men då var iof MIF ett helt annat lag. Jag tror att 3 poäng här nästan å då menar jag nästan garanterar spel i div 3 även nästa säsong. Gerdsken då? Ja de jobbar för kvalplats men en tung Rådavall kan krossa deras ambitioner. Vet inte hur det ser ut i lagen med avstängningar etc men det kommer att bli jämnt. X .
IFK Falköping – Öddsmål IK. Hemmalaget är normalt det bästa laget men nu har ÖIK fasiken så möe mer å kriga för än IFK. Vinner dom då? Nä, faktiskt så tror jag att Micke vill sluta snyggt så det blir en klar 1:a
Skoftebyns IF – Tidaholms GoIF. Ja, man undrar om Hitchcock regisserat det här!? Jag håller Skoftebyn som det överlägset bästa laget men jag får sådana äckliga vibbar från förra hösten när “Lillebror” i Tidaholm slog in spiken. Skoftebyn är ruggigt starka hemma så en pinne blir det minst MEN man behöver nog alla tre! 1:a men garderar med kryzz!

Holmalunds IF – Främmestads IK. Form mot diffus form skulle jag vilja säga. HIF är tydligen bättre än vad jag trodde eller så beror det på André Nilsson!?? Ja, hemmalaget har fortfarande en teoretisk chans att få kvala men … Värre är det för gästande FIK. Skulle de ta 3 poäng i denna matchen så ser läget klart bättre ut inför nästkommande och tillika avgörande match mot BoIS. Ardala 5 mål sämre än HIF. 3-5 måls övervikt till hemmalaget om nu inte FIK vinner med 2 bollar. 1:a

Division 2 Norra Götaland.
” Se fåglarnes skara! Till främmande land de suckande fara från Gauthiods strand. Med vädren de blanda sitt klagande ljud. “Vart skola vi landa?”
IK Gauthiod – Lidköpings FK 1-1 i våras efter mål av Norlin och Berg givetvis. Två tunga avstängningar i de båda laget vad jag vet i alla fall Berg bört i hemmalaget, brrrr, samt Elias Lindell i LFK, brrrr. Hur som så är en vinst oerhört viktig för “Göta Rikes” krigare ” Gauthiods krigare). Har ingen aning om planens skick men nog blir det gräs alltid, eller? Som sagt inget annat än 3 poäng gäller i dagens match då toppkonkurrenterna har lite halvluriga matcher undantaget Grebbestad? Bäst form finns i Grästorp som även är seriens bästa hemmalag! Lögn, förbannade lögn och statistik. Svårtippat men 2-1 kanske?1:a
Torslanda IK – Vänersborgs FK. Ja, nu har man skrällt mot topplagen i parti och minut men nu skall man möta laget som ligger sist. Sagt det tidigare och säger det igen, VFK är klart bättre men finns den rätta inställningen där?? 3-0 till VFK i våras men nu blir det tungsprungen gräsplan vilket kan ställa till det. Tror tyvärr att VFK tappar poäng här. 1X. VFK visa att jag har helt fel!!
Vänersborgs IF – Stenungsunds IF Hemmalaget har fyra matcher i rad nu utan förlust!! Gästerna