Tillbaka bakom tangenterna!

Efter att ha vilat under helgen:-) så är jag redo att ta mig an dessa vecko omgångar. Notera att jag nöjer mig med att analysera onsdagens och torsdagens matcher. Resterande kommer på fredag!

Vi gör som i podden och börjar med Division 1 Norra Götaland. IK Gauthiod tar emot Skövde KIK under torsdagen. Allt annat än en etta vore för mig förvånande då IKG visar upp god form igen. Kan det skilja 3 bollar mellan lagen?
Division 2 NVG. Bullarens GoIF – Vänersborgs FK kan man tro blir en stenklar tvåa? Saken är den att Bullaren är ett snålspelande lag som inte riktigt räckt till ännu men notera de senaste två matcherna hemma, TFK 0-2 och Vallen 0-1. Laget har en målskillnad på 4-6 efter deras 5 omgångar. Se upp här VFK annars kan det bli obehagligt. En etta i mina ögon! Åsebro/Brålanda – Herrestads AIF en viktig match i den nedre halvan av tabellen. Båda har visat lite knackig form men jag går på HAIF:s insats näst senast mot TFK och garderar med kryzzet med en tvåa! Trollhättans FK – Ytterby IS en ny toppmatch väntar TFK och troligen krävs det en topp prestation på torsdag också. Är det något lag som kan klara det så är det FK men de kan få reaktioner på de senaste två matcherna. Klar etta i grunden men höjer ett varningens finger!

Nu till division 1 Södra. FC Trollhättan – Lindome GoIF. Två lag på väg åt varsitt håll?? Jag varnade för Lindome och de startade också mycket starkt. Nu har de 4 raka utan vinst och det ser knackligt ut. För FCTs del ser det klart bättre ut då kontinuitet och trygghet lett dem till fyra segrar och en oavgjord senast mot SAIK på de fem senaste matcherna. En mycket lurig match väntar men minst en pinne stannar i Trollhättan hoppas jag. Ljungskile SK tar emot serieledande Utsiktens BK på ja, vad heter plan nu igen? Hjärnornas kamp? UBK har visat sig bra på i stort sett allt så här långt men jag tror det finns ett sätt att besegra dem. Sätt rejäl press på dem och ge dem ingen tid att etablera sitt spel, låter enkelt men svårt att utföra. Kräver hårt jobb av spelarna men det kan man kanske kräva av dem. Jag tror på etta men garderar med kryzz!IK Oddevold – Kristianstads FC Ja, vill man vara något sånär säkra på att inte vara med i botten och tampas så bör nog Uddevalla gänget ta 3 pinnar här. Dock kommer gästerna från i mina ögon tre starka insatser och segern senast mot IFK Värnamo har nog gett gott råg i ryggen. Ställer man bara ut dojjorna bara så är det kört men går IKO som man förväntar så blir det en trea här som sagt.


Div 2 Norra Götaland och en hel del intressanta matcher som kan vara avgörande i slutskedet. Vänersborgs IF tar emot Vårgårda IK i en match som för hemmalaget kan ge lite andrum och för bortalaget blir poängen än fler neråt. Svårtippat men om jag går på de två senaste mötena på Vänersvallen, 0-4 förra året och 5-2 2017. Ble jag klokare? Nä, men det verkar bli många mål! Inte idag tror på en tät kamp och ett oavgjort resultat även om jag hoppas VIF vinner. 0-0,1-0,1-1?? Sävedalens IF – IFK Uddevalla ytterligare en svårtippat fight då lagen blandar och ger som den värste croupieren! Tror dock att hemmalaget har bättre förutsättningar än gästerna men räkna inte bört Kamraterna! Toppmatch väntar då IK Gauthiod tar emot Stenungsunds IF på Lunnevi. Stenungsund har varit riktigt vassa så här långt men nu väntar kanske den svåraste uppgiften av alla i år? IKG har 17-3 och 9p på de sista tre hemmamatcherna och jag är övertygad om att det blir en ny trea. Kanske kan bli med 2-3 bollar igen?? IFK Tidaholm – Vänersborgs FK VFK i stor form? Kanske det men nu möter det ett mycket gediget och starkt Tidaholm. Jag tror att det blir övermäktigt men nyper man en pinne så får man vara nöjda.


Div 3 Mellersta Götaland. Serieledande Ahlafors IF tar emot Trollhättans BoIS på natursköna Svenska Stenhus Arena! Namnet är väl det sämsta eller?? Ja, här är det väl en säker etta!?Ja, låter de Robin husera fritt så är den stenklar! Jag har dock höjt ett finger för denna typen av matcher tidigare! VFK uppe i Grebbestad och IFK slog Ulricehamn. Böjs har inget att förlora och jag hoppas verkligen att det vänder nu men det är ett bra lag de möter!! Gerdskens BK – Melleruds IF nästan samma förutsättningar som den tidigare matchen vad man kan lägga på oket här är att matchen spelas på konstgräs. Allt emot MIF och skall det vända så gör det d nu! Tror på dem denna gång men GBK är givetvis favoriter. Främmestads IK – Holmalunds IF och här tror jag på en bergsäker etta! Gött å skriva det när nykomlingarna möter det tredje placerade laget i serien. Jag tycker inte att Alingsås laget imponerat men kanske blir överbevisad denna gång då de möter ett fysiskt tungt FIK på Bergevi.

Division 4 Södra Återigen viktig omgång för våra lag i området. Vi börjar med att Trollhättans FK skall åka de ca 14 milen till Viskafors för att ta sig an Rydboholms SK. Jag tror att Tersing/Chrille får en trevlig resa hem då jag tyckte att det stundtals såg mycket bra ut senast. Svårspelat är det på Sven Erikssonvallen men byter man fokus på vissa saker så kan det generar till 3 poäng. Viktig match för laget från Stavrelunds IP. IFK Trollhättan – Gällstads FK är också en match med mycket nerv inför. Spelar kamraterna som de gjorde senast så är jag övertygad om att de bärgar årets tredje raka seger. I min värld finns inget annat! Kinna IF – Skepplanda BTK ytterligare en match med stor betydelse! SBTK fortsätter att tro på sitt och det är all heder. Eventuellt så har KIFs tränare briefat Kronängs tränare vilket kan ställa till det. Jag tror på kryzz men garderar med en etta??

Division 5 Västra. Då var det dags för ett intressant derby igen. Trollhättans Syrianska FK – Halvorstorps IS Tittar man på tabellen nu så är det en ganska given etta? Men hur tänkte vi inför serien? Detta kommer att bli en kamp i 97 minuter och den som står upp bäst vinner. Jag tror dock på ett kryzz men hemmalaget får garderingen.

Divison 6 Trollhättan. Wargöns IK gästas av Alvehems dito och tipset ganska givet på förhand. Frågan jag ställer mig är om det blir tvåsiffrigt tyvärr?

Over and out för denna gången och hade jag varit Ni så hade jag absolut inte tagit rygg på analysen:-)