Tre gubbar, tre gubbar från……

Hej kära fotbollsvänner! Vi i 3K, då menar jag Korshavn, Karlsson och Karnevi har under årets första månader träffat helt underbara personer i vår podd. Har Ni inte lyssnat på dessa så tycker vi att det är dags nu!

Podden på SoundCloud:
https://soundcloud.com/k-ringer-k/

Som Ni kan se på bilden ovan tagen från STiP så är det lite öde på våra fotbollsplaner. Dock skall Ni veta att det tränas på som vanligt på Edsborg, Thordéngården, Skarsjövallen, Rudevi mm. Tränare och spelare ropar om instruktioner , positioner och ger beröm mm, men tanken är snart slut.

Som fotbollsälskare så finns det inte mycket att titta på även om tyska Bundesliga startat upp inför tomma läktare och allt vad det innebär. Spelare sitter 2 meter ifrån varandra med munskydd på avbytarbänkarna men ute på plan så är närkamperna de samma. Förstår grejjen att man gör allt för att hindra spridning och hoppas att fler länder tar över. Skulle inte Spanien, ett av de värsta drabbade av pandemin, sätta igång i Juni?

Får vi fotboll i Sverige till Midsommar?

”Jag bryr mig inte om vi förlorar varje match, bara vi vinner ligan”

Mark Viduka – Fotbollsspelare

Vad gäller uppstart av våra seniorserier så väntas nytt beslut på tisdag eller veckan därpå. Följder och effekter pratade Lasse Kongo om i podden om det ev inte blir en start. Jag har sett i olika forum där man gått ut och sagt att en halv serie inte skall räknas. Jag ställer mig frågan varför?? Vill man inte tävla? Tycker man det finns en orättvisa i lottningen eller vad är problemet? För mig så gäller följande: Vinn varje match så vinner vi serien:-) .

En underbar dag där inte fotbollen stod i centrum. Klassbollen 2019 på Torsbovallen.

Varför kan vi inte se våra barn ungdomar spela fotboll?

Ja, det kan man fråga sig om man inte är medveten om vad som sker runt ikring oss i dessa tider.
Vi har fått förhållningsregler från FHM när det gäller att spela fotbollsmatcher. Vad jag än tycker om detta så måste de respekteras annars riskerar vi att hamna i en än värre situation framöver. Ja, Ni föräldrar där ute är oerhört viktiga för alla lag i alla sporter världen runt. Ber Er stå ut med denna situation och stimulera Era barn/ungdomar att fortsätta idrotta.
Så får det bli denna gången! Rätt eller fel avgör du själv.
//
Karnevi